Bleekselderij per pak
Herkomst: Nederland - Formaat: Normaal
Bleekselderij zijn de jonge, lichtgroene stengels van de selderijplant. Elke klassieke Italiaanse tomatensaus begint met het fruiten van het gouden trio: een fijngehakt uitje, worteltje en stengel bleekselderij. Tegenwoordig staat bleekselderij, met zijn frisse smaak, vooral bekend als saladegroente. Maar bleekselderij kan ook worden gebakken, gestoofd of gekookt.
Het blad van bleekselderij is gekookt bitter, maar kan wel prima dienen als een basis voor bouillon.
Wat kan ik met bleekselderij?
- stukken vullen met paté of zachte kaas
- reepjes in een salade met appel, aardappel en zure room
- stukken in plakjes kaas en ham rollen en even gratineren in de oven
- roerbakken met wortel
- in salade met ananas
- als borrelhapje met een dipsausje
In de koelkast kan de Bleekselderij een week bewaard worden.