Knolselderij per stuk (± 900 gram)
Herkomst: Nederland - Formaat: Normaal
Knolselderij, Apium graveolens var. rapaceum, is een variant van selderij die net boven de grond een knol vormt. Knolselderij vormt een knol met een diameter van zo'n 10 cm. De knollen voor industriële verwerking moeten groter zijn dan die voor verse consumptie. Hoewel knolselderij voor de knol wordt geteeld, kunnen de bladeren ook worden gegeten. Vaak wordt in het vroege voorjaar knolselderij met een toefje loof in de handel gebracht.
Selderijplanten lijken in het jonge stadium veel op elkaar. Op oudere leeftijd zijn ze te herkennen door de knol en de bij bleekselderij brede of bij snijselderij fijne bladstelen.
Geraspte of in stukken gesneden knolselderij is bijzonder smakelijk met name in de erwtensoep. Ook voor het trekken van bouillon is hij heel geschikt. De smaak van de knol is milder dan die van de bladeren van de snijselderij.
WAT KAN IK MET KNOLSELDERIJ?
- stoven met blokjes winterwortel
- gekookt serveren met kerrie-, mosterd- of tomatensaus
- dunne reepjes in salade met walnoten, appel en een dressing van yoghurtmayonaise
- gekookt bestrooien met kaas en gratineren in de oven
- blokjes in groente-, tomaten- of erwtensoep
- gepureerd met aardappels, lekker bij wild