Rucola Sla verpakt per 125 gram
Herkomst: Italië - Formaat: Normaal
Rucola wordt sinds de middeleeuwen in het Middellandse Zeegebied geteeld. Het is een groente die sterk aan populariteit wint, door de lekker pittige, iets bittere, nootachtige smaak. Rucola zijn de jonge blaadjes van mosterdkruid. Ze zijn smal, donkergroen van kleur en sterk ingesneden. Rucola is gemakkelijk zelf te zaaien en te verbouwen. Je kunt er van blijven plukken, omdat het plantje steeds weer nieuwe blaadjes vormt. Andere namen voor rucola: roquette, raketsla, notensla en mosterdkruid.
- Rauw als aanvulling op andere slasoorten
- Rauw op een broodje kaas of rauwe ham
- Rauw combineren met tomaat en mozzarella
- Rauw door een warme pasta met pijnboompitten en ricotta
- Kort gekookt en gepureerd met wat olijfolie kan het een pittige smaakmaker zijn voor soepen, sauzen en warme bijgerechten
- Als alternatief voor basilicum bij het maken van een pesto
- Als garnering op carpaccio, tomatensoep, pizza
- Rauw als basis voor stamppot met bijvoorbeeld zongedroogde tomaten en pijnboompitten, oude kaas of pancetta