Sperzieboon per 250 gram
Herkomst: Marokko - Formaat: Normaal *
De sperzieboon is een peulvrucht die met de peul als groente gegeten wordt. De sperzieboon behoort tot de boon. Oorspronkelijk is de sperzieboon afkomstig uit Zuid-Amerika. De naam is afgeleid van `aspergieboontjes'. Deze boontjes danken hun naam aan het feit dat ze volgens oud-Hollands gebruik net als asperges met gesmolten boter en nootmuskaat werden opgediend.
De sperzieboon ook wel prinsessenboon genoemd, wordt in Nederland in de periode van juli tot eind augustus geoogst. Onder warme of vochtige omstandigheden kan er soms 'roest'ontstaan op de boon. Deze laat gemakkelijk los tijdens het koken en beinvloedt de smaak niet.
Sperziebonen moet je nooit rauw eten. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt.
In de koelkast 5-6 dagen te bewaren.