Rettich per stuk
Herkomst: Nederland - Formaat: Middelgroot
De rammenas verschilt van de radijs (Raphanus sativus subsp. sativus) doordat de laatste een stengelknol en rammenas voor het grootste gedeelte een wortelknol is. Hierdoor is rammenas milder van smaak, steviger en groter dan radijs.
Witte schil (Raphanus sativus subsp. niger var. albus): ‘Mainkrone’ (halflange rammenas), ‘Münchner Bier’ (ronde rammenas), ‘Bayrisches Bier’, ‘Delikatesse’, ‘Ostergruss’. Deze rassen worden in Nederland verkocht als “rettich”, een naam die uit het Duits afkomstig is.
Rettich wordt ook witte zomerrammenas genoemd en de Japanse variant heet daikon. Het is een langwerpige, witte wortel met een pittige smaak.
Was en schil rettich eventueel voor gebruik. Snijd de rettich in plakjes of reepjes.
Rettich is lekker in plakjes op de boterham met kaas of in reepjes bij rauwe andijvie. Maar het kan ook in salades in blokjes of geraspt met geitenkaas, wortel, rozijnen enz.
Zonder loof is rettich ruim een week houdbaar in de koelkast.