Raapstelen Namenia per 500 gram
Herkomst: Duitsland - Formaat: circa 500 gram
Namenia is een smakelijk ras met ietwat grove, malse bladeren en een korte groeiduur. Het is een typische voorjaarsgroente.
Raapsteeltjes zijn langwerpige blaadjes op een knapperige steel. De groente heeft wel wat weg van jonge spinazie of rucola. Het is eigenlijk het jonge loof van meiknolletjes, dat met wortel en al geoogst wordt. De smaak is licht pittig.
Snij de worteltjes van de steeltjes en was de raapstelen in ruim koud water. Goed laten uitlekken voor je het verder verwerkt.
Wat kan ik met Raapsteeltjes?
- puur serveren, gekookt of gestoofd met een klontje boter
- roerbakken, bijvoorbeeld samen met knoflook en rode ui
- rauw, in stukjes gesneden, in een raapsteeltjesstamppot. Lekker met stoofvlees!
- in stukjes gesneden, gebakken met knoflook en gemengd met ricotta door de pasta
- als salade, bijvoorbeeld met uitgebakken spekreepjes, geitenkaas en walnoten
In de koelkast kunnen raapstelen ongeveer 2-3 dagen bewaard worden.