Bloemkool per stuk
Herkomst: Spanje - Formaat: Normaal *
Bloemkool is de meest populaire koolsoort in Nederland en hoort tot de top 10 van de meest gegeten groentesoorten in ons land. Daarbij is bloemkool ook nog erg gezond, want een normale portie bloemkool bevat de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Deze licht verteerbare groente komt van april tot en met november van eigen bodem, in de rest van het jaar wordt het geïmporteerd uit landen als Spanje, Italië en Frankrijk.
Wij verkopen in de wintermaanden enkel de bloemkool vanuit Spanje. Deze wordt door onze groothandel rechtstreeks aangekocht en wordt geteeld door een Nederlands bedrijf in Zuid-Spanje en heeft de meeste kenmerken en smaakovereenkomsten met onze binnelandse teelt.
U kunt bloemkool het beste bewaren in uw groentelade of op een koele, donkere plaats. De kool is dan ruim een week houdbaar.
Bloemkool wordt veelal gekookt. De groente is echter ook uitermate geschikt voor in salades, soep of sauzen. Kook schoongemaakte bloemkool ca. 10 minuten in ruim water met een snufje zout. Bij een langere kooktijd gaan kleur, smaak en voedingswaarde achteruit. Met bloemkool kunt u oneindig variëren. U kunt bloemkool koken en serveren met diverse sauzen.